TeMa-dag Matkontakt og plast 16.10.2019

TeMa-dagen "Matkontaktforskriften, plastforordningen, samsvarserklæringer og generelle utfordringer med plast" 16. oktober 2019


Plast, bioplast, papp-poser – ikke no’ hermetikk takk???  Verden går videre innenfor emballasje, men er alt like fornuftig?  Og hvordan skal man finne frem i jungelen av forskrifter og samsvarserklæringer.  På denne TeMa-dagen vil vi forsøke å oppdatere dere på det som skjer nå og hva som kommer i fremtiden.
Møtet finner sted i konferanserom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge.l

PROGRAM:

Kl. 09.30-09.50

Registrering /kaffe

Kl. 09.50-10.00

Velkommen v/møteleder Lars Erik Pettersen, kvalitets- og utviklingssjef i Askim Frukt og Bærpresseri AS og nestleder i styret i Teknologisk Matforum

Kl. 10.00-10.40

"Matkontaktforskriften og EF nr. 1935/2004 - overordning lovgivning for emballasje og produksjonsutstyr i kontakt med mat"
v/seniorrådgiver Ågot Li, Mattilsynet

Kl. 10.40-11.20 "Lovgiving for ulike matkontaktmaterialer - og hva gjør vi når det ikke finnes spesifikk lovgivning?"
 
v/Business Unit Leder Kjemi Eirin Schrøder, Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Kl. 11.20-11.30 Kort spørsmålsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.00 Lunsj
Kl. 12.00-12.40 "Hvordan utføres migrasjonsanalyser og hvordan tolkes resultatene?
v/fagsjef Gjermund Vogt, Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Kl. 12.40-13.20

"Samsvarserklæringer - krav og ansvar"
v/Business Unit Leder Kjemi Eirin Schrøder, Eurofins Food & Feed Testing Norway AS

Kl. 13.20-13.50 "Fremtidens emballasjeløsninger"
v/forsker Jawad Sarfraz, Nofima    - Foredraget vil bli holdt på engelsk
Kl. 13.50-14.20 Kaffepause
Kl. 14.20-14.50  "Plastemballasje - Hvordan være sikker på at det du pakker virkelig er resirkulerbart?"
v/fagkonsulent økodesign Johannes Daae, Grønt Punkt
Kl. 14.50-15.30 "Veikart for sirkulær plastemballasje"
v/direktør Kari Bunes, Den Norske Emballasjeforening
Kl. 15.30-15.50 Oppsummering/evt. spørsmål - avslutning
   
                          Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål på slutten av hvert innlegg 

Firma som ønsker det kan få satt opp en "roll-up" eller stående plakat for et tillegg på kun Kr. 2000,-.

PÅMELDINGSFRIST:  1. oktober 
Benytt påmeldingsskjema  på http://teknologiskmatforum.no  eller send oss en mail med din påmelding til post@teknologiskmatforum.no  
Husk å notere evt. matallergier i det nederste feltet i påmeldingsskjemaet eller i mailen din.

Deltageravgiften er Kr. 2965,- for medlemmer* og Kr. 3715,- for ikke-medlemmer (1/2 pris for pensj. og studenter). OBS: studenttilbud:  Studentpris Kr. 200,- for 3 student-deltagere .  Prisen inkluderer evt. innkomne overheads/manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for delt.avgift sendes like før eller etter TeMa-dagen. Alle som melder seg på vil få bekreftelse via e-mail.

Avbest.frister:
Fri avbestilling innen 15 dager før arrangementet.
Evt. sykeforfall meldes snarest mulig, senest om morgenen før møtestart.  Ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-.  Det er også mulig å sende annen i sitt sted (endringsgebyr kr. 250).

Vårt tlf.nr. er 51 54 92 91, e-mail: post@teknologiskmatforum.no

*Medlemskap koster kun kr. 1100/år inkl. tidsskriftabonnementer og du kan nå få dette til halv pris for 2019 .  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Se våre hjemmesider for skjema under toppfanen Medlem.    

Møtet finner sted i møterom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo (Bryggetorget 3, 0125 Oslo)

Parkering:   Aker Brygge P-Hus

Avstand å gå fra flytoget til Bryggetorget ved stopp Nationaltheateret er ca. 11 min.

https://www.google.com/maps/dir/Nationaltheatret,+Johanne+Dybwads+plass+1,+0161+Oslo/Bryggetorget+3,+0250+Oslo/@59.9121296,10.7246248,16z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x46416e7de611747d:0xd5f52c9baad68bcd!2m2!1d10.7340791!2d59.9144237!1m5!1m1!1s0x46416e81bb05208b:0x2259d07e8484e4dc!2m2!1d10.7250783!2d59.9101662!3e2

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×