TeMa-dag Vegan og vegetar - plutselig ble det "mainstream", 02.09.2020

Svært aktuell TeMa-dag hvor du kan delta i møtelokalet eller via internett.   

Ble trenden sterkere enn vi trodde - og hvilke problemer har vi støtt på mht. produksjon, merking og pakking?

Ifjor arrangerte vi en TeMa-dag om vegansk mat med stort oppmøte.  Mange av dere hadde ikke anledning til å delta og har ytret ønske om en tilsvarende dag i år også.  I år har vi imidlertid tatt med også vegetar og endog "fremtidens biff", og selvsagt får vi høre om både erfaringer og løsninger som har kommet frem det siste året.  Derfor har vi også fått nye foredragsholdere på erfaringsforedragene og vi har bedt de som representerer regelverket og kostholdsrådene om oppdaterte innlegg.  En storsatsing som matindustrien har gjort det siste året på vegansk og grønt er ganske unikt sett i relasjon til mye annet, og det er viktig å få med seg både praktiske konsekvenser og selvsagt videre trender.

PROGRAM:

Kl. 09.30-09.50 Registrering/kaffe
Kl. 09.50-10.00 Velkommen v/møteleder Kolbjørn Hole, styremedlem i Teknologisk Matforum og senior prosjektingeniør i Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Nidar
Kl. 10.00-10.40 "Ny-mat regelverket - hva du bør kjenne til"
 
v/seniorrådgiver Svanhild Vaskinn, Seksjon merking og kvalitet, Mattilsynet
Kl. 10.40-11.20 "Utfordringer og bærekraftige fordeler ved produksjon av vegansk og vegetarisk mat"
v/markedssjef dagligvare Anita Helland, Hoff SA
Kl. 11.20-11.30 Kort diskusjons- og spørsmålsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.30 Lunsj
Kl. 12.30-13.10 "Bærekraftig "kjøtt" for fremtidens mennesker"
v/Sissel Rønning, Nofima
Kl. 13.10-13.50 "Erfaringer med vegansk og vegetarisk matproduksjon"
v/fagleder produktutvikling Ingunn Småbrekke Vårdal, O. Kavli AS 
Kl. 13.50-14.20 Kaffepause
Kl. 14.20-14.50 "Problemstillinger med markedsføring og merking av vegansk og vegetarisk mat"
v/partner/advokat Marie Vaale-Hallberg, Kvale Advokatfirma SA
Kl. 14.50-15.30 "Hvorfor har vegan og vegetar blitt "mainstream" og hva har det å bety for industrien og de norske kostrådene?"
v/ernæringsbiolog og ernæringsfaglig konsulent Lise von Krogh, von Krogh Ernæring Ltd. 
Kl. 15.30-15.50 Oppsummering/evt. spørsmål - avslutning
                                    Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål etter hvert innlegg.

 

MØTESTED:  Felix Konferansesenter på Aker Brygge, møterom Norden.  Bryggetorget 3, 0250  OSLO.  
Parkering mulig i Aker Brygge P-Hus (like på skrå over veien for Felix.). Hvis du kommer med flytoget går du av på Nationaltheateret stasjon.  Det er da ca. 11 min. å gå til møtestedet.

Dersom du ikke ønsker å møte opp fysisk  kan du være med på møtet via internett, da vi kommer til å live-streame dette. Vi har nå fått inn egne felt for avkryssing av dette i påmeldingsskjemaet.  Husk også å legge inn eventuelle matallergier i notatfeltet.  Hvis du melder deg på via mail skriver du om dette i denne.  Du kan selvsagt endre mening om du vil være med på nett eller fysisk når det nærmer seg, men flott om du gir beskjed et par uker før.

Hvis du er påmeldt til å delta på nett vil du få tilsendt oppkoblingsinformasjon like før møtet.   

PÅMELDING innen 17. august.  Benytt påmeldingsskjema på https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-vegan-2.-september-2020  eller send en mail til post@teknologiskmatforum.no

DELTAGERAVGIFTEN  er Kr. 3000,- for medlemmer* og kr. 3750,- for ikke-medlemmer.  Halv pris for pensjonister og inntil 3 studenter for kun kr. 200,- (ytterligere studenter halv pris). Prisen inkluderer evt. innkomne manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for deltageravgift sendes like før eller etter TeMa-dagen.  Hvis man melder seg på via nettsiden får man Ordrebekreftelse, og de som melder seg på via mail vil få en bekreftelsesmail.
Kostnadene for "streaming" av møtet er nokså nøyaktig tilsvarende kostnadene pr. dagpakke i møtelokalet, så vi deltageravgiften blir den samme om du er med på nett eller møter opp. 

AVBESTILLING: Fri avbestilling innen 15 dager før møtet.  Evt. sykeforfall må meldes snarest mulig og ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-. Senere enn 3 dager før møtet kan vi ikke garantere at møtestedet godkjenner kostnadsfritt forfall, men du kan evt. sende en annen i ditt sted for et gebyr på kr. 250,-.  Vi prøver imidlertid alltid å få avbestilt for deltagerne ved sykdom, og som regel går det bra.  

*MEDLEMSKAP koster kun kr. 1100,-/år, men du kan nå få det til halv pris ut året.  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Innmelding via https://teknologiskmatforum.no/medlem/innmelding-teknologisk-matforum.

Vårt tlf.nr. er 966 18 200 og mail post@teknologiskmatforum.no 
Tlf. til Felix Konferansesenter:  23 89 72 70

OBS:  Denne TeMa-dagen er utsatt fra 25. mars.  Dere som allerede var  påmeldt til den datoen trenger ikke fylle ut skjema på ny, men dere må nesten sende oss en mail med "ja, jeg kommer" eller "ja, jeg deltar på nett" slik at vi får oversikt. 

 

Vel møtt alle sammen!

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×