TeMa-dag "Tilsetningsstoffer i fokus" 28.08.2019

Tilsetningsstoffer er til enhver tid gjenstand for diskusjon.  Hva har man lov til?  Hva er tilsetningsstoff og hva er teknisk hjelpestoff?  Hva er aromastoffer?  Er fortykningsmidler tilsetningstoff?  Hvorfor er tilsetningsstoffer så negativt ladet blant forbrukerne?  I hvilken grad påvirker det dem? Hvilke nye stoffer er kommet på markedet og er de godkjente for bruk i Norge?  

Vi har bestilt konferanserom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge. De har imidlertid saler i alle størrelser, så skulle det bli trangt kan vi få et større konferanserom.  Dette avhenger imidlertid av at dere er raske med påmeldingene slik at det er større saler ledige.   Påmeldingsfrist 12. august.

PROGRAM:                                               

Kl. 09.30–09.50   Registrering/kaffe 

Kl. 09.50–10.00   Velkommen v/møteleder Stig-Yngve B. Pedersen, styreleder i Teknologisk Matforum 

Kl. 10.00–10.35   «Endringer og utfordringer i regelverket for tilsetningsstoffer»
                              v/seniorrådgiver Cecilie Svenning, Mattilsynet, HK 

Kl. 10.35-10.50     «Riktig merking av tilsetningsstoffer»
                               v/seniorrådgiver Anne-Pia Lødemel, Mattilsynet, HK, Seksjon merking og kvalitet 

Kl. 10.50–11.30    «Problemstillinger knyttet til Clean Label vs. tilsetningsstoffer»
                               v/advokat/partner Marie Vaale-Hallberg, Kvale Advokatfirma DA                    

Kl. 11.30–12.30    Lunsj 

Kl. 12.30-13.05   «Tilsetningsstoffer og antioksidanter i søkelyset”
                              v/fagsjef Gjermund Vogt, Eurofins Food & Feed Testing Norway AS 

Kl. 13.05–13.40  «Viktigheten av tilsetningsstoffer i matindustrien»
                              v/fagleder matregulatorisk Gro Ånestad Rimstad, TINE SA   

Kl. 13.40-14.10    Kaffepause             

Kl. 14.10-14.50   «Magnesium – et av de viktigste E-stoffene for kroppen vår?»
                              v/ernæringsterapeut Jens Veiersted, Tunsberg Medisinske Skole  

Kl. 14.50–15.30    «De «suspekte» tilsetningsstoffene……»
                              v/professor i ernæring Birger Svihus, NMBU 

Kl. 15.30–15.45    Oppsummering/evt. spørsmål – avslutning

                                                    Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål på slutten av hvert innlegg.  

Firma som ønsker det kan få satt opp en "roll-up" eller stående plakat for et tillegg på kun Kr. 2000,-.

PÅMELDING SNAREST og senerest innen 12. august

Benytt påmeldingsskjema  på http://teknologiskmatforum.no  eller send oss en mail med din påmelding til post@teknologiskmatforum.no  

Husk å notere evt. matallergier i det nederste feltet i påmeldingsskjemaet eller i mailen din. 

Deltageravgiften er Kr. 2965,- for medlemmer* og Kr. 3715,- for ikke-medlemmer (1/2 pris for pensj. og studenter). OBS: studenttilbud:  Studentpris Kr. 200,- for 3 student-deltagere .  Prisen inkluderer evt. innkomne overheads/manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for delt.avgift sendes like før eller etter TeMa-dagen. Alle som melder seg på vil få bekreftelse via e-mail. 

Avbest.frister:
Fri avbestilling innen 15 dager før arrangementet.
Evt. sykeforfall meldes snarest mulig, senest om morgenen før møtestart.  Ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-.  Det er også mulig å sende annen i sitt sted (endringsgebyr kr. 250). 

Vårt tlf.nr. er 51 54 92 91, e-mail: post@teknologiskmatforum.no 

*Medlemskap koster kun kr. 1100/år inkl. tidsskriftabonnementer og du kan nå få dette til halv pris for 2019 .  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Se våre hjemmesider for skjema under toppfanen Medlem. 

Møtet finner sted i møterom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo (Bryggetorget 3, 0125 Oslo)
Parkering:   Aker Brygge P-Hus 

Vel møtt alle sammen !                        

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×