TeMa-dag 14. okt.: Emballasje i søkelyset - Hvordan øke bærekraft og beholde mattrygghet og holdbarhet?

Emballasje har kommet i søkelyset mer enn noen gang under Korona-pandemien.  Folk ønsket seg innpakket mat i butikkene og plastpakket var ikke lenger et fy-ord.  Men kan vi klare bærekraftig plastpakking i stor skala? Er vi godt nok kjent med alle utfordringene? Eksempelvis kom etikettene i søkelyset for en tid siden, da youghurt ble pakket i bærekraftig emballasje, men etiketten ikke samsvarte når de skulle sortere i avfallsanlegget.  Erfaringer fra bedriftene er alltid gull verd, og vi har fått med oss både Bama og Orkla Foods denne gangen. Sirkulær emballasje er viktigere enn noensinne, og ingen kan vel mer om dette enn Emballasjeforeningens leder. 

Du kan delta på denne TeMa-dagen fysisk eller digitalt - alt etter ønske.

Kl. 09.30-09.50 Registrering/kaffe
Kl. 09.50-10.00 Velkommen v/møteleder Eirin Schrøder, styremedlem i Teknologisk Matforum og Business Unit Manager Food Consulting i Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Kl. 10.00-10.40

"Hva har skjedd med bærekraftig emballasje under Korona-pandemien?  Ble plutselig plast tryggere?  - Og hva med plastinnsamlingen?"v/partner Sveinar Kildal, Norscan Partners AS

Kl. 10.40-11.20 "Bærekraft og holdbarhet - kan de gå hånd i hånd?" v/direktør for bærekraft og innovasjon Alvhild Hedstein, Bama Gruppen AS
Kl. 11.20-11.30 Kort diskusjons- og spørsmålsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.30 Lunsj
Kl. 12.30-13.10 "Etiketter - og andre utfordringer for avfallssortering og plastgjenvinning" v/markedssjef Ole-Jan Myhre, Norner AS
Kl. 13.10-13.50 "Gjenvinning av emballasje:  Problemer, utfordringer og muligheter" v/salgs- og markedssjef Terje Skovly, ROAF 
Kl. 13.50-14.10  Kaffepause
Kl. 14.10-15.00 "Innovasjon, mattrygghet og bærekraft - Emballasjen i søkelyset" v/bærekraftansvarlig Johanne Kjuus, Orkla Foods Norge AS
Kl. 15.00-15.40 "Sirkulære verdikjeder for emballasje og bærekraft" v/direktør Kari Bunes, Den norske emballasjeforening
Kl. 15.40-16.00 Oppsummering/evt. spørsmål - avslutning
                                        Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål på slutten av hvert innlegg

MØTESTED:  Felix Konferansesenter på Aker Brygge, møterom Norden.  Bryggetorget 3, 0250  OSLO.  
Parkering mulig i Aker Brygge P-Hus (like på skrå over veien for Felix.). Hvis du kommer med flytoget går du av på Nationaltheateret stasjon.  Det er da ca. 11 min. å gå til møtestedet.

Dersom du ikke ønsker å møte opp fysisk  kan du være med på møtet via internett, da vi kommer til å live-streame dette. Vi har nå fått inn egne felt for avkryssing av dette i påmeldingsskjemaet.  Husk også å legge inn eventuelle matallergier i notatfeltet.  Hvis du melder deg på via mail skriver du om dette i denne.  Du kan selvsagt endre mening om du vil være med på nett eller fysisk når det nærmer seg, men flott om du gir beskjed et par uker før.

Hvis du er påmeldt til å delta på nett vil du få tilsendt oppkoblingsinformasjon like før møtet.   

PÅMELDING innen 29. september.  Benytt påmeldingsskjema på https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-emballasje-14.-oktober-2020 eller send en mail til post@teknologiskmatforum.no

DELTAGERAVGIFTEN  er Kr. 3000,- for medlemmer* og kr. 3750,- for ikke-medlemmer.  Halv pris for pensjonister og inntil 3 studenter for kun kr. 200,- (ytterligere studenter halv pris). Prisen inkluderer evt. innkomne manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for deltageravgift sendes like før eller etter TeMa-dagen.  Hvis man melder seg på via nettsiden får man Ordrebekreftelse, og de som melder seg på via mail vil få en bekreftelsesmail.
Kostnadene for "streaming" av møtet er nokså nøyaktig tilsvarende kostnadene pr. dagpakke i møtelokalet, så deltageravgiften blir den samme om du er med på nett eller møter opp. 

AVBESTILLING: Fri avbestilling innen 15 dager før møtet.  Evt. sykeforfall må meldes snarest mulig og ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-. Senere enn 3 dager før møtet kan vi ikke garantere at møtestedet godkjenner kostnadsfritt forfall, men du kan evt. sende en annen i ditt sted for et gebyr på kr. 250,-.  Vi prøver imidlertid alltid å få avbestilt for deltagerne ved sykdom, og som regel går det bra.  

*MEDLEMSKAP koster kun kr. 1100,-/år, men du kan nå få det til halv pris ut året.  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Innmelding via https://teknologiskmatforum.no/medlem/innmelding-teknologisk-matforum.

Vårt tlf.nr. er 966 18 200 og mail post@teknologiskmatforum.no 
Tlf. til Felix Konferansesenter:  23 89 72 70

Vel møtt alle sammen!

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×