Næringsmiddeldagene 28-29. januar 2021

Næringsmiddeldagene blir denne gangen digitale og du vil få tilsendt link for oppkobling når du har meldt deg på.  For et møte -her blir du virkelig bragt inn i den virtuelle verden av konferansier Eirik Norman Hansen! 

,

 

  TORSDAG 28. JANUAR:
Kl. 10.00 Velkommen v/konferansier Eirik Norman Hansen og styreleder Stig-Yngve B. Pedersen, Teknologisk Matforum
Kl. 10.05 Åpningstale v/landbruks- og matminister Olaug Bollestad 

Kl. 10.15

"PANDEMI I VÅR TID - Beredskap, mattrygghet og matsikkerhet" 

Kl. 10.15 "Fra Wuhan til norsk lockdown"  v/avdelingsdirektør Jakob Linhave, Helsedirektoratet 
Kl. 10.35 Virtuelt bedriftsbesøk:  Lerøy Aurora AS
Kl. 10.40 "Koronapandemien:  Beredskapsarbeid relatert til mattrygghet, personell og opprettholdelse av samfunnskritisk produksjon" v/kvalitetssjef Ane Grjotheim, Orkla Foods Norge AS
Kl. 11.00 Video:  Mat og Drikkeindustrien under en pandemi. Rammebetingelser til industrien etter pandemien.  v/adm.dir. Ole Erik Almlid, NHO
Kl. 11.10 Virtuelt bedriftsbesøk: Grilstad AS
Kl. 11.15 Hovedsponsor: Foodtech Gruppen AS
Kl. 11.20 "Hvordan blir norsk økonomi etter pandemien - og hvordan har det fungert mht. norsk selvforsyningsgrad, lagring og matsikkerhet?" v/fagsjef næringspolitikk Gerhard Salicath, NHO Mat og Drikke
Kl. 11.40 Lunsj

Kl. 12.15 

"TEKNOLOGI, BÆREKRAFT OG PRODUKTUVIKLING"

Kl. 12.15 "Matindustrien 4.0 - Nye teknologiske utfordringer for personell i matindustrien" v/spesialrådgiver utdanning og kompetansepolitikk Espen Lynghaug og prosjektleder Lars Lindland, NHO Mat og Drikke.  Vi får høre om det to-årige kompetanse- og utviklingsprosjektet om hvordan ta i bruk ny teknologi og om likheter og ulikheter i næringene.
Kl. 12.55 Virtuelt bedriftsbesøk: NHO Mat og Drikke
Kl. 13.00 "Når samfunnsnyttig teknologi ikke når frem - Erfaringer fra kommersialisering av ny opptiningsteknologi" v/Johan Fredrik Dahle, gründer og tidl.daglig leder i Icefresh AS
Kl. 13.25 Video: Matforskning under en pandemi v/adm.dir. Øyvind Fylling Jensen, Nofima
Kl. 13.35 Tid for å hente seg en kaffetår
Kl. 13.55 "CASE:  Bærekraftig produktutvikling med vegetartrenden i fokus" v/R&D Manager Laura Gil Martens, AM Nutrition AS og daglig leder Guro Espeland, JÆDER Ådne Espeland AS
Kl. 14.25 Virtuelt bedriftsbesøk:  Inderøy Brenneri
Kl. 14.30 Video - Hva skjer med mattryggheten under en pandemi
   
Kl. 14.45

ÅRSMØTE:  Generalforsamling og medlemsmøte

Dette møtet blir via Microsoft Teams og det blir separat påmelding.  Det er selvsagt gratis for medlemmer å være med på årsmøtebiten.

   
   FREDAG 29. JANUAR:
Kl. 09.00  Velkommen v/konferansier Eirik Norman Hansen og styreleder Stig-Yngve B. Pedersen, Teknologisk Matforum

Kl. 09.05

"GOD MAT HELE LIVET"

Kl. 09.05 "Skråblikk på Matnasjonen Norge" v/professor i ernæring Birger Svihus, NMBU 
Kl. 09.35 "CASE: Ernæringsriktige produkter i praktisk forpakning" v/Ole Jørgen Møller, gründer i Holmens AS og Eng Fugl AS
Kl. 10.00 Virtuelt bedriftsbesøk: Brødrene Karlsen AS 
Kl. 10.05 Video - Hvordan tror vi matindustrien blir fremover i Norge?  v/ Stortingsrepresentant Terje Aasland, næringspolitisk talsperson, AP
Kl. 10.15 "Matlyst - for sunn og aktiv alderdom" v/seniorforsker Øydis Ueland, Nofima, og forsker, forskningsbasert innovasjon phD Johanne Brendehaug, TINE Innovasjon og marked
Kl. 10.40 Hovedsponsor:  Foodtech Gruppen AS
Kl. 10.45 Tid for å hente seg en kaffetår

Kl. 11.00

"EMBALLASJE - HELT UNØDVENDIG?" 

Kl. 11.00 "Veikart for sirkulær plastemballasje sett i lys av dagens emballasjebehov" v/stortingsrepresentant Ola Elvestuen
Kl. 11.20 "CASE:  ReducePack - bærekraftig matemballering i praksis" v/seniorforsker Dr.scient. Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima, og senior emballasjeutvikler Thomas Eie, BAMA
Kl. 11.50 Virtuelt bedriftsbesøk: Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Nidarfabrikken
Kl. 11.55 Video - En "takketale" til matindustrien, til ansatte, til de som tør! v/statsminister Erna Solberg
kl. 12.05 Lunsj
Kl. 12.40 "CASE: Langtidsholdbar mat fra boks til kartong - grønne fordeler?" v/senior fagsjef emballasje Lisbeth Nilsen, Nortura SA
Kl. 13.00 "Norsk emballasje - også i eventyrland?" v/seniorpartner Hans Geelmuyden, Geelmuyden Kiese
Kl. 13.25 Avslutning av Næringsmiddeldagene 2021

Etteranmelding mulig, men vær rask!

http://teknologiskmatforum.no finner dere påmeldingsskjemaene (der hvor dere pleier melde dere på TeMa-dager), denne gangen oppdelt i et skjema for begge dager, et for kun torsdag, et for kun fredag og et for årsmøte.  Dere som skal være med begge dager og som er medlemmer bes også bruke skjemaet for årsmøtet.  Dette skal gå på Teams så vi er nødt til å sende dere en link for oppkobling spesielt for dette.  Det er derfor lagt inn litt tid til "omkobling" innimellom der.

Snarveier:  

Påmelding 28 og 29. januar - faglig:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/naeringsmiddeldagene-begge-dager-28-29.01.2021 

Påmelding generalforsamling og medlemsmøte:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/aarsmote-generalforsamling-og-medlemsmote-torsdag-28.01 

Dagspåmelding fagmøte 28. januar:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/naeringsmiddeldagene-dagspaamelding-kun-torsdag-28.01.2021

Dagspåmelding fredag 29. januar:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/naeringsmiddeldagene-dagspaamelding-kun-fredag-29.01.2021 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×