TeMa-dag "Produktutvikling av veganmat og allergier" 21.04.2021

Det har siste år vært en rivende utvikling på vegan- og vegetarmarkedet og etterspørselen er større enn noensinne.  Dette ble altså ikke en "flopp", som man trodde for noen år siden.  Imidlertid oppstår det ulike problemstillinger etterhvert som ny mat er i utvikling.  En av dem er allergier, spesielt med tanke på erteprotein.  Hvordan løses dette, hva slags råstoffer er på markedet og kan videreutvikles - og hvordan kan vi være sikre på at produktene er trygge?  Smak og aroma er selvsagt viktig, og i dagens samfunn kommer man ikke unna bærekraft.  Så ser vi nærmere på om veganere og vegetarianere virkelig får i seg den nødvendige næringen?  Hvordan kan vi videreutvikle produktene slik at de får et akseptabelt næringsinnhold man kan leve på?  Her vil både de som i dag produserer slik mat og de som tenker på å starte opp slik produksjon ha nytte av å delta!

PROGRAM:

 

Kl. 09.55-10.00 Velkommen v/møteleder Stig-Yngve B. Pedersen, Fatland Oslo AS og styreleder i Teknologisk Matforum 
Kl. 10.00-10.40 "Trender og produktutvikling - hvor går vi for å holde tritt og hva er mest aktuelt?"  v/ernæringsbiolog og ernæringsfaglig konsulent Lise von Krogh, von Krogh Ernæring Ltd.
Kl. 10.40-11.20 "Plantebasert revolusjon - en reise i applikasjonsutvikling"  v/Vice President Janne L. Årsvoll og R&D Manager Laura Gil Martens, AM Nutrition AS
Kl. 11.20-11.30 En rask spørsmåls- /diskusjonsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.30 Lunsj
Kl. 12.30-13.10 "Bærekraftig veganisme - eller ...?"  v/professor i ernæring Birger Svihus, NMBU
Kl. 13.10-13.50 "CASE:  Vegan-is i vinden!  Om utvikling og merking av nye produkter" v/produktutvikler Anita Elen Smette, Hennig-Olsen Is AS 
Kl. 13.50-14.20 Kaffepause
Kl. 14.20-15.00 "Veganprodukter - trender, smaker og aromaer" v/Flavour Account Manager Maiken Opseth Bakke, IMCD Norway AS
Kl. 15.00-15.40 "Allergier og ernæringsmessige utfordringer ved vegansk mat"   v/generalsekretær Helle Grøttum, LHD Astma og allergi
Kl. 15.40-16.00 Oppsummering/evt. spørsmål - avslutning
                               Det er også avsatt 5-10 min. på slutten av hvert foredrag til umiddelbare spørsmål.  

Da det kan se ut som om det ikke letter helt mht. smittevernsrestriksjoner i Oslo på en stund setter vi opp denne TeMa-dagen heldigitalt.  

PÅMELDING SNAREST og helst innen 6. april via https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-pu-og-allergier-21.-april-2021   - eller eventuelt via mail til post@teknologiskmatforum.no

Du vil få tilsendt oppkoblingsinformasjon via mail noen dager før møtet.  

Deltageravgiften er Kr. 3000,- for medlemmer* og Kr. 3.750,- for ikke-medlemmer (1/2 pris for pensjonister og studenter).  OBS studenttilbud:  Studentpris kr. 200 for 3 student-deltagere.   Prisene inkluderer evt.innkomne manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for deltageravgift sendes like før eller etter TeMa-dagen.  Hvis man melder seg på via nettsiden får man en Ordrebekreftelse, og de som melder seg på via mail vil få en bekreftelsesmail.

*Medlemskap koster kun kr. 1200,- pr. år.  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Link til innmelding:  Innmelding Teknologisk Matforum - Teknologisk Matforum

Kostnadene for "streaming" av møtet er nokså nøyaktig tilsvarende kostnadene pr. dagpakke i møtelokalet, så deltageravgiften blir den samme.

Avbestillingsfrister: Fri avbestilling innen 15 dager før arrangementet.  Bytte av deltager er kostnadsfritt.  Evt. sykeforfall bes dokumentert av egenmelding eller sykmelding.

Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 966 18 200 eller mail post@teknologiskmatforum.no hvis du har spørsmål eller tips til fremtidige TeMa-dager.

VELKOMMEN!

      

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×