TeMa-dag Helsepåstander, karbomat, allergimat og andre dietter 28.10.2020

Mange fallgruver ved bruk av ernærings- og helsepåstander!  Og er lavkarbo våpenet mot overvekt? Eller kanskje tang og tare? Dietter, allergier, helsepåstander og kostråd er selvsagt noe dagens matindustri må følge med på, det er jo dette man utvikler ny mat etter. 

PROGRAM:

Kl. 09.30-09.50 Registrering/kaffe
Kl. 09.50-10.00 Velkommen v/møteleder Lars Erik Pettersen, styremedlem i Teknologisk Matforum og kvalitets- og utviklingssjef i Askim Frukt- og Bærpresseri AS
Kl. 10.00-10.40 "Lovverk og fallgruver ved bruk av ernærings- og helsepåstander" v/advokat Håkon Austdal, advokatfirma Haavind
Kl. 10.40-11.20 "Food EPI - Sunnere matomgivelser i Norge - Vurderinger av gjeldende politikk og anbefalinger for videre innsats" v/Camilla Sanne Huseby, næringsmiddelteknolog med master i samfunnsernæring og medforfatter til rapporten fra Oslo Met
Kl. 11.20-11.30 Kort diskusjons- og spørsmålsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.30 Lunsj
Kl. 12.30-13.10 "De svakeste leddene ved allergenhåndtering" v/generalsekretær Helle Grøttum, LHL, Astma og Allergi
Kl. 13.10-13.50 "Overvekt og kosthold:  Er lavkarbo en del av verktøyskuffen?" v/klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth, Balderklinikken
Kl. 13.50-14.10 Kaffepause
Kl. 14.10-14.50 "Tange og tare - Mulige og påståtte helseeffekter av alger i maten" v/post.doc. Marthe Jordbrekk Blikra, Nofima
Kl. 14.50-15.30 "Norske offisielle kostråd - passer de inn til dagens forbruker?" v/professor i ernæring Birger Svihus, NMBU
Kl. 15.30-15.50   Oppsummering/evt. spørsmål - Avslutning
                       Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål på slutten av hvert innlegg

Dersom du ikke ønsker å møte opp fysisk  kan du være med på møtet via internett, da vi kommer til å live-streame dette. Vi har nå fått inn egne felt for avkryssing av dette i påmeldingsskjemaet.  Husk også å legge inn eventuelle matallergier i notatfeltet.  Hvis du melder deg på via mail skriver du om dette i denne.  Du kan selvsagt endre mening om du vil være med på nett eller fysisk når det nærmer seg, men flott om du gir beskjed et par uker før.

Hvis du er påmeldt til å delta på nett vil du få tilsendt oppkoblingsinformasjon like før møtet.  

PÅMELDING:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-helsepaastander-28.-oktober-2020 

Deltageravgiften er Kr. 3000,- for medlemmer* og Kr. 3750,- for ikke-medlemmer (1/2 pris for pensj. og studenter). OBS: studenttilbud:  Studentpris Kr. 200,- for 3 student-deltagere .  Prisen inkluderer evt. innkomne overheads/manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for delt.avgift sendes like før eller etter TeMa-dagen. Hvis man melder seg på via nettsiden får man en Ordrebekreftelse, og de som melder seg på via mail vil få en bekreftelsesmail.

Kostnadene for «streaming» av møtet er nokså nøyaktig tilsvarede kostnadene pr. dagpakke i møtelokalet, så deltageravgiften blir den samme om du er med på nett eller møter opp.

Avbest.frister:
Fri avbestilling innen 15 dager før arrangementet.  Evt. sykeforfall må meldes snarest mulig og ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-. Senere enn 3 dager før møtet kan vi ikke garantere at møtestedet godkjenner kostnadsfritt forfall, men du kan evt. sende en annen i ditt sted for et gebyr på kr. 250,-.  Vi prøver imidlertid alltid å få avbestilt for deltagerne ved sykdom, og som regel går det bra.  

Vårt tlf.nr. er 966 18 200, e-mail: post@teknologiskmatforum.no

Tlf. til Felix Konferansesenter: 23 89 72 70

*Medlemskap koster kun kr. 1100/år, men du kan nå få det gratis året.  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Se våre hjemmesider for skjema under toppfanen Medlem.   

Møtet finner sted i møterom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo (Bryggetorget 3, 0250 Oslo).

Parkering:  Aker Brygge P-Hus (inn- og utkjørsel på skrå like over veien for Felix).

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×