TeMa-dag 21. okt. ENØK, prosessforbedringer, produksjon, transport og bærekraft

Her sier nok tittelen det meste.  Dette MÅ vi kunne - og kan vi det ikke - ja, da må vi lære nå.  Energiøkonomisering og bærekraft er stikkord for alt som foregår i verden i 2020 og i mat- og drikkeindustrien kan vi nok gjøre det enda bedre, selv om vi er godt i gang.  På denne TeMa-dagen får du oversikt over hvem som kan hjelpe og du får erfaringer fra de som nylig har gjennomført forbedringer på områdene.  Både innen prosess, produksjon og transport er det både penger og klimautslipp å tjene! 

Egentlig skulle denne TeMa-dagen funnet sted på Nidar-fabrikken, men pga. korona-pandemien kan de dessverre ikke ta imot besøk.  Så da blir den på vårt vanlige møtested, Felix Konferansesenter på Aker Brygge, og som tidligere i år så kan du velge selv om du vil delta fysisk eller via nett.  Påmelding snarest og senest innen 6. oktober via  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-enok-27.-mai-2020  eller mail til post@teknologiskmatforum.no  

 

 

PROGRAM

Kl. 09.30-09.50 Registrering/kaffe
Kl. 09.50-10.00 Velkommen v/møteleder Kolbjørn Hole, styremedlem i Teknologisk Matforum og senior prosjektingeniør i Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Nidar
Kl. 10.00-10.40 "ENØK og bærekraftige energisystemer i næringsmiddelindustrien" v/sjefskonsulent Hans Even Helgerud, Norsk Energi
Kl. 10.40-11.20 "Hva har Nidar gjort for å redusere energibruken - og hvordan løste man problemene underveis?" v/vedlikeholdsingeniør Harald Pedersen, Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Nidar
Kl. 11.20-11.30 Kort diskusjons- og spørsmålsrunde før lunsj
Kl. 11.30-12.30 Lunsj
Kl. 12.30-13.10 "Energiøkonomiserende prosesser og systemer for matproduksjonsbedrifter" v/professor Trygve Magne Eikevik, NTNU, Institutt for energi- og prosessteknikk
Kl. 13.10-13.50 "Prosessforbedringer som har ført til mer bærekraft og økonomiske gevinster" v/leder bærekraft Cecilie Hultmann, Nortura SA
Kl. 13.50-14.10 Kaffepause
Kl. 14.10-14.50 "Coca Cola i Norge viser vei mot mer bærekraftig emballasje - hvordan drives endringen?" v/kommunikasjonsdirektør Per Hynne, Coca-Cola European Partners AS
Kl. 14.50-15.30 "Bærekraftig transport - hva vet vi - hva gjør vi - og hva kan vi gjøre bedre?" v/forsker Daniel Ruben Pinchasik, Transportøkonomisk Institutt, Avd. for økonomiske analyser
Kl. 15.30-15.50 Oppsummering/evt. spørsmål - avslutning
                             Det er også avsatt 5-10 min. til umiddelbare spørsmål på slutten av hvert innlegg

Dersom du ikke ønsker å møte opp fysisk  kan du være med på møtet via internett, da vi kommer til å live-streame dette. Vi har nå fått inn egne felt for avkryssing av dette i påmeldingsskjemaet.  Husk også å legge inn eventuelle matallergier i notatfeltet.  Hvis du melder deg på via mail skriver du om dette i denne.  Du kan selvsagt endre mening om du vil være med på nett eller fysisk når det nærmer seg, men flott om du gir beskjed et par uker før.

Hvis du er påmeldt til å delta på nett vil du få tilsendt oppkoblingsinformasjon like før møtet.  

PÅMELDING:  https://teknologiskmatforum.no/webkurs/tema-dag-enok-27.-mai-2020 

Deltageravgiften er Kr. 3000,- for medlemmer* og Kr. 3750,- for ikke-medlemmer (1/2 pris for pensj. og studenter). OBS: studenttilbud:  Studentpris Kr. 200,- for 3 student-deltagere .  Prisen inkluderer evt. innkomne overheads/manus på e-mail etter møtet, med forbehold om at vi får inn slike.  Faktura for delt.avgift sendes like før eller etter TeMa-dagen. Hvis man melder seg på via nettsiden får man en Ordrebekreftelse, og de som melder seg på via mail vil få en bekreftelsesmail.

Kostnadene for «streaming» av møtet er nokså nøyaktig tilsvarede kostnadene pr. dagpakke i møtelokalet, så deltageravgiften blir den samme om du er med på nett eller møter opp.

Avbest.frister:
Fri avbestilling innen 15 dager før arrangementet.  Evt. sykeforfall må meldes snarest mulig og ved tilsendt sykmelding eller attestert egenmelding vil man få full refusjon minus eksp.gebyr kr. 250,-. Senere enn 3 dager før møtet kan vi ikke garantere at møtestedet godkjenner kostnadsfritt forfall, men du kan evt. sende en annen i ditt sted for et gebyr på kr. 250,-.  Vi prøver imidlertid alltid å få avbestilt for deltagerne ved sykdom, og som regel går det bra.  

Vårt tlf.nr. er 966 18 200, e-mail: post@teknologiskmatforum.no

Tlf. til Felix Konferansesenter: 23 89 72 70

*Medlemskap koster kun kr. 1100/år, men du kan nå få det for halv pris ut året.  Dersom du melder deg inn før fakturering av møtet vil du få dette til medlemspris.  Se våre hjemmesider for skjema under toppfanen Medlem.   

Møtet finner sted i møterom Norden på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo (Bryggetorget 3, 0250 Oslo).

Parkering:  Aker Brygge P-Hus (inn- og utkjørsel på skrå like over veien for Felix).

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×