|
TORSDAG 28. JANUAR: |
Kl. 10.00 |
Velkommen v/konferansier Eirik Norman Hansen og styreleder Stig-Yngve B. Pedersen, Teknologisk Matforum |
Kl. 10.05 |
Åpningstale v/landbruks- og matminister Olaug Bollestad |
Kl. 10.15
|
"PANDEMI I VÅR TID - Beredskap, mattrygghet og matsikkerhet"
|
Kl. 10.15 |
"Fra Wuhan til norsk lockdown" v/avdelingsdirektør Jakob Linhave, Helsedirektoratet |
Kl. 10.35 |
Virtuelt bedriftsbesøk: Lerøy Aurora AS |
Kl. 10.40 |
"Koronapandemien: Beredskapsarbeid relatert til mattrygghet, personell og opprettholdelse av samfunnskritisk produksjon" v/kvalitetssjef Ane Grjotheim, Orkla Foods Norge AS |
Kl. 11.00 |
Video: Mat og Drikkeindustrien under en pandemi. Rammebetingelser til industrien etter pandemien. v/adm.dir. Ole Erik Almlid, NHO |
Kl. 11.10 |
Virtuelt bedriftsbesøk: Grilstad AS |
Kl. 11.15 |
Hovedsponsor: Foodtech Gruppen AS |
Kl. 11.20 |
"Hvordan blir norsk økonomi etter pandemien - og hvordan har det fungert mht. norsk selvforsyningsgrad, lagring og matsikkerhet?" v/fagsjef næringspolitikk Gerhard Salicath, NHO Mat og Drikke |
Kl. 11.40 |
Lunsj |
Kl. 12.15
|
"TEKNOLOGI, BÆREKRAFT OG PRODUKTUVIKLING"
|
Kl. 12.15 |
"Matindustrien 4.0 - Nye teknologiske utfordringer for personell i matindustrien" v/spesialrådgiver utdanning og kompetansepolitikk Espen Lynghaug og prosjektleder Lars Lindland, NHO Mat og Drikke. Vi får høre om det to-årige kompetanse- og utviklingsprosjektet om hvordan ta i bruk ny teknologi og om likheter og ulikheter i næringene. |
Kl. 12.55 |
Virtuelt bedriftsbesøk: NHO Mat og Drikke |
Kl. 13.00 |
"Når samfunnsnyttig teknologi ikke når frem - Erfaringer fra kommersialisering av ny opptiningsteknologi" v/Johan Fredrik Dahle, gründer og tidl.daglig leder i Icefresh AS |
Kl. 13.25 |
Video: Matforskning under en pandemi v/adm.dir. Øyvind Fylling Jensen, Nofima |
Kl. 13.35 |
Tid for å hente seg en kaffetår |
Kl. 13.55 |
"CASE: Bærekraftig produktutvikling med vegetartrenden i fokus" v/R&D Manager Laura Gil Martens, AM Nutrition AS og daglig leder Guro Espeland, JÆDER Ådne Espeland AS |
Kl. 14.25 |
Virtuelt bedriftsbesøk: Inderøy Brenneri |
Kl. 14.30 |
Video - Hva skjer med mattryggheten under en pandemi |
|
|
Kl. 14.45 |
ÅRSMØTE: Generalforsamling og medlemsmøte
Dette møtet blir via Microsoft Teams og det blir separat påmelding. Det er selvsagt gratis for medlemmer å være med på årsmøtebiten.
|
|
|
|
FREDAG 29. JANUAR: |
Kl. 09.00 |
Velkommen v/konferansier Eirik Norman Hansen og styreleder Stig-Yngve B. Pedersen, Teknologisk Matforum |
Kl. 09.05
|
"GOD MAT HELE LIVET"
|
Kl. 09.05 |
"Skråblikk på Matnasjonen Norge" v/professor i ernæring Birger Svihus, NMBU |
Kl. 09.35 |
"CASE: Ernæringsriktige produkter i praktisk forpakning" v/Ole Jørgen Møller, gründer i Holmens AS og Eng Fugl AS |
Kl. 10.00 |
Virtuelt bedriftsbesøk: Brødrene Karlsen AS |
Kl. 10.05 |
Video - Hvordan tror vi matindustrien blir fremover i Norge? v/ Stortingsrepresentant Terje Aasland, næringspolitisk talsperson, AP |
Kl. 10.15 |
"Matlyst - for sunn og aktiv alderdom" v/seniorforsker Øydis Ueland, Nofima, og forsker, forskningsbasert innovasjon phD Johanne Brendehaug, TINE Innovasjon og marked |
Kl. 10.40 |
Hovedsponsor: Foodtech Gruppen AS |
Kl. 10.45 |
Tid for å hente seg en kaffetår |
Kl. 11.00
|
"EMBALLASJE - HELT UNØDVENDIG?"
|
Kl. 11.00 |
"Veikart for sirkulær plastemballasje sett i lys av dagens emballasjebehov" v/stortingsrepresentant Ola Elvestuen |
Kl. 11.20 |
"CASE: ReducePack - bærekraftig matemballering i praksis" v/seniorforsker Dr.scient. Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima, og senior emballasjeutvikler Thomas Eie, BAMA |
Kl. 11.50 |
Virtuelt bedriftsbesøk: Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Nidarfabrikken |
Kl. 11.55 |
Video - En "takketale" til matindustrien, til ansatte, til de som tør! v/statsminister Erna Solberg |
kl. 12.05 |
Lunsj |
Kl. 12.40 |
"CASE: Langtidsholdbar mat fra boks til kartong - grønne fordeler?" v/senior fagsjef emballasje Lisbeth Nilsen, Nortura SA |
Kl. 13.00 |
"Norsk emballasje - også i eventyrland?" v/seniorpartner Hans Geelmuyden, Geelmuyden Kiese |
Kl. 13.25 |
Avslutning av Næringsmiddeldagene 2021 |